W4Kangoeroe in coronatijd

Gaat hoe dan ook door!

Wij zijn al weer druk bezig met alle voorbereidingen: we hebben leuke en originele opgavensets bij elkaar bedacht en we hebben een flink aantal leuke spellen/prijzen ingeslagen voor de komende editie!
Hoe de wedstrijd er dit jaar gaat uitzien, is nog onduidelijk, maar de Kangoeroewedstrijd zal hoe dan ook georganiseerd worden, desnoods weer op dezelfde manier als vorig jaar. Er zullen misschien (behoorlijk) wat lessen uitgevallen zijn (of nog gaan uitvallen), maar wij hopen dat u toch nog ruimte en tijd ziet om de wedstrijd te organiseren en ons niet met alle spullen laat zitten. Als de wedstrijd op de normale manier door kan gaan, zullen wij de periode waarin u de wedstrijd kunt afnemen in ieder geval wat verlengen. Hierover later meer. Wij houden jullie op de hoogte.

Wij hopen van harte dat u zich weer voor de W4Kangoeroewedstrijd editie 2021 inschrijft.

>> Inschrijven

Doe ook mee met W4Kangoeroe op 18 maart 2021!

De wedstrijd

De W4Kangoeroewedstrijd is een reken- en wiskundewedstrijd die jaarlijks in maart op heel veel scholen wordt georganiseerd en door heel veel leerlingen wordt gemaakt. In Nederland doen er ongeveer 140.000 leerlingen mee op 2350 scholen. 
De wedstrijd is geschikt vanaf groep 3 van de basisschool t/m 6 vwo van de middelbare school. 
Er zijn vijf niveaus: wizFUN, wizKID, wizSMART, wizBRAIN en wizPROF. 

Het gaat om vierentwintig of dertig verrassende vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit, een flits van inzicht, vragen. Vijf antwoorden per opgave zijn gegeven, één is er goed. Welke? 
De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze steeds lastiger.
Wie haalt de eindstreep zonder te struikelen?
Je kunt individueel meedoen maar ook als tweetal.

Meedoen met W4Kangoeroe is plezier voor iedereen, ook voor leerlingen zonder wiskundeknobbel.
Na afloop zie je ze hun oplossingen vergelijken; nog dagenlang wordt er over doorgepraat.
De vragen gaan mee naar huis: vaders en moeders, ooms en tantes krijgen ze voorgelegd, en die willen zich natuurlijk ook niet laten kennen!

Doel

De W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd heeft als doel je te laten ervaren dat wiskunde (en rekenen) heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. Je hebt een gezond stel hersens en het kan geen kwaad die eens te laten kraken.
Ontdek dat je meer kunt dan je zelf dacht. En wat is er leuker dan te laten zien dat je meer kunt dan jouw docent van je had verwacht! Bovendien kun je nog leuke prijzen winnen ook ... 

Wiskunde zou eigenlijk door iedereen het allerleukste vak gevonden moeten worden.
Waar vind je zo veel uitdagende puzzels en hersenkrakers?
Net zoals je met gymnastiek en sport je spieren traint, zo kun je je grijze cellen in conditie houden met de hersengymnastiek van W4Kangoeroe.

Voorbeeldopgave

Knipsel.PNG

Wil je nog meer oefenen? Klik dan hier.

W4Kangoeroe in tijdschrift Volgens Bartjens

In een van de vorige edities van het tijdschrift voor reken- en wiskundeonderwijs Volgens Bartjens stond een leuk artikel over W4Kangoeroe. Lees hier het artikel.

W4Kangoeroe-aandenkens in Malawi

Ook in Malawi (Afrika) wordt er druk gepuzzeld met de W4Kangoeroe-aandenkens!

IMG-20170427-WA0015.jpg

Voor meer informatie en meer foto's, klik op Kangoeroe in Malawi.